Tuesday, January 20, 2009

Skirt

We have to make a skirt and trousers at class. I could make 2 trousers instead, but i decided to make a skirt too, maybe i need it one time... :) So here is my cute one:P, still not finished completely, need some packets. The zipper become a little bit wavy... :S
I'm not going to wear it, don't even dream of... xD5 comments:

Tigrislilijom said...

O.K. Bizonyítottál :-)))))
Szerintem így elsőre ez nem is annyira rossz nekifutás.
Az anyagot hol szerezted be?

Ádám said...

Köszi!:)
Máté textil (keleti pályaudvarnál).

Tigrislilijom said...

Hmm, el kellene jutnom oda valahogy. Nincs is olyan messze. Ismerem a bolt nevét, de még nem jártam benne. Jó a kínálata?

A cippzár (nem tudom, hogy az új helyesírási szabályzat hogy rendelkezik ennek a szónak az írásáról aktuálisan; ez már sokféleképp volt helyes - te nem tudod hogy most mi a "trendi"?) - szóval nem kis falat. Néztem annakidején sok helyen, de a legjobban ebben a könyvben van: Maggi McCormick Gordon - A házi szabás-varrás könyve. Szerintem ez a könyv még beszerezhető. Nem csak hogy érthetően ír le mindent, hanem még jól követhető fotói is vannak (képolvasók előnyben :-)), szóval szerintem sok időt és energiát megspórolsz, ha kéznél van. Nekem már akkor került a kezembe, mikor már magam is rájöttem, hogy hogyan lesz szép...
Gallérvarrástól gomblyukazásig minden benne van. És tényleg jók a leírásai. Kár, hogy nem ezen "szocializálódtam", kevesebbet kínlódtam volna egy-egy művelettel. Remélem, segítettem ezzel neked.
((((((És nagyon zárójelben írom: mindig elolvasom az angol szövegeket is, csak tudnám miért :-)))))

Ádám said...

Még csak ebben az egy boltban voltam eddig, nekem jónak tűnik. :) Kösz a tippet, eddig már varrtam kettőt zipzárt korábban, azok jól sikerültek, most bénáztam el valamit...:)

Tigrislilijom said...

Nem negatív kritikának szántam, hanem segítségnek! Tessék erről az oldaláról újra olvasni. És nem kifejezetten a cipzár miatt (akármit is mond róla a helyesírási szabályzat), hanem a többi műveletek miatt IS mertem a könyvet ajánlani. Nekem még most is segítségemre van ez a könyv, pedig hát nem épp tegnap varrtam az első ruhákat. Mellesleg szerintem aki a cipzárt jól tudja, annak a többi már gyerekjáték lesz. Majd meglátod :-)

Post a Comment