Wednesday, March 18, 2009

Pencil case

I was always bringing my stuff in a nylon bag to class, i dreamt this pattern, so i made it. :) I sew the base dress pattern, some parts it’s inverse colors, i couldn’t sew around the white textil good, i should make the edge closed… I put some lining inside, wasn’t easy to lock the circle… :D
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
Eddig mindig csak szatyorba hordtam a cuccaim szerkesztésre, múltkor megálmodtam ezt a mintát, megcsináltam. :) Az alap ruha kiszerkesztés van rávarrva, részeken inverz, nem sikerült egész jól körbevarrni a fehér anyagot, be kellett volna szegni… Belülre tettem egy kis bélést, nem volt egyszerű körbelockolni azt a kört… :D
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil
“Pencil

3 comments:

Wildflower Studio (Michelle Dransart) said...

Wow! You are quite talented. I really like the roses, and your men's shirts are very nice too. You can visit me at the Wildflower Studio to see my creations. Best wishes!

Princi said...

Hihetetlen vagy....:)))vagyis nagyon ügyes kis darab, szuper dizájnos!
Burda boltban vegyél Vliesofix-et, ez tekercsben kapható méterre, olyan ránézésre, mint a zsírpapír. Az ilyen apró kis anyagdarabkák tökéletes rögzítésére való. Vagyis kétoldalas textilragasztó, vasalni kell az anyagra. Először a védőpapírra kell rajzolni a kis részecskéket, rávasalni az anyag(itt a fehér) fonákára. Majd pontosan ki kell vágni a részecskéket, csak ezután kell a papírt eltávolítani róluk és a helyükre vasalni a darabkákat. Ezután már mehet a cikk-cakk öltés. Mivel így rögzítetted a kis fecniket, nem fognak foszlani, nem másznak ki a talp alól, nem húzódnak. Amúgy ez a gépi applikáció "hivatalosan". Vagyis elkészítetted első foltmunkádat(patchwork).
Azért a tökéletesítéshez még ajánlott az egész munkadarab alá vetexet vasalni, hogy az alapanyagot se kapja össze a cikk-cakkozás, vagy egy réteg vékonyabb papírt tenni alá(sima írólap pl.), amit majd letépkedsz utólag a hátoldaláról könnyedén, mivel a tű perforálja. Így gyönyörűséges lesz az applikációd.
Létezik "freezer" papír, ez vasalásra ráragad az anyagra, aztán simán lehúzható. Ezzel még kényelmesebb az alap fixálása, csak nem lehet kapni nálunk. A fénymásoló papírokat csomagolják ilyenbe, a külső, feliratos oldala a vasalható felület, érdemes gyűjteni.

Ádám said...

Köszi a szak-okítást, nagyon aranyos vagy!:) Nah nem gondoltam, hogy ez már folt varrás...:D Odavarrtam előtte a fehéret is, csak az volt baj, hogy 2mm szélesen varrtam, azért nem fogta át az anyag szélét rendesen... :)

Post a Comment