Thursday, April 9, 2009

Terrain generation become line art

I was searching int he drawer, just an old program written by me come to my hands… :) It was planned to be a terrain generator, and somehow… it came to my mind… what if i would draw the result from lines. The simple way it’s working: get a picture, process it by pixels, the base is the image’s size, the height is based ont he color of the pixel (white is the highest, black is the deepest). There is no interpolation, so it’s a little bit fuzzy… :D The shape came out really good with pictures with low contrast. Some old and a new picture processing: (Thor is my favourite:))
Turkáltam kicsit a fiókban, egy régen írt kis programom akadt a kezem közé… :) Eredetileg egy felület generátornak indult, aztán valahogy az jutott eszembe, mi lenne, ha vonalakból rajzolnám ki az eredményt. A következő kis egyszerű működéssel rendelkezik: kap egy képet, amin pixelenként végigkolbászol, az alapterület nyilván a kép mérete, a magasságot pedig a képpont színe alapján határozom meg (fehér legmagasabb, fekete legmélyebb). Nincs interpolálva, ezért kicsit olyan „csücskös”… :D Egyenletes, nem nagyon kontrasztos képeken nagyon jól kijön a forma. Pár régebbi és egy új kép feldolgozás: (nekem Thor a kedvencem:))
2 comments:

Mamis said...

Igaz fogalmam sincs miről írtál, de a képek magukért beszélnek!Nagyon jók!!!

Ádám said...

Köszi!
Majd próbálok minél közérthetőbben fogalmazni legközelebb. Úgy képzeld el, mint, ha egy szinttérképből vissza állítanánk a domborzatot az árnyalatok alapján, csak itt egy képre csinálom ugyanezt vonalakkal. Remélem így érthetőbb!

Post a Comment