Friday, October 23, 2009

Giant butterfly

A few days before my portugese friend João called my attention to check out a video about making tissue foil in a more professional way… :)
Making tissue foil Making double tissue
Since I can’t get the glue here which was used in the video, I called the trader… Hunkel Hungary personally… :) it turned out, one of the new traded product is this one. (Metylan ovalitT in Germany) They also called me back where can I buy it, amazing, how nice they are… a 750g packaging is not that much… :)

Still have to practice paper making, poor one become kinda wrinkled, I didn’t have a glass plate, just a varnished desk. Ironing helped a bit... :)

First victim was Jason Ku’s Butterfly from 48*48cm sheet. This paper is very thick for that, I have to use the other method, but that need different glue too, and OBI was just missing that.:)
Tegnapelőtt João portugál barátom felhívta a figyelmet egy videóra, ahol meglestem hogyan kell kicsit profibban fóliás papírt csinálni… :)
Fóliás papír készítés Kétrétegű fóliás papír készítés
Mivel itthon nem lehet kapni pont azt a ragasztót, amit ott használtak, felhívtam a forgalmazót… Henkel Magyarország személyesen…:) kiderült, hogy ez egyik újonnan itthon forgalmazott termékük pont ez (Németországban: Metylan ovalitT). Még vissza is hívtak hol tudom beszerezni, tök elképesztő, hogy ilyen rendesek… 750g-os kiszerelés azért nem egy nagy tétel… :)

Még gyakorolni kell a papír gyártást, elég ráncos lett szegényke, igaz nem volt üveglapom csak egy lakkozott asztal. De a vasalás csodákra képes... :)

Az első áldozat Jason Ku lepkéje volt 48*48 centis darabból. Nagyon vastag hozzá ez a papír, majd másképp kell, viszont ahhoz nem ilyen ragasztó kell, a másik meg épp nem volt az OBI-ban. :)
4 comments:

Anonymous said...

Another great fold, Ádám!! Greatest folder i've "personaly" meet! :D

Ádám said...

Is that you João? :D

Anonymous said...

:D

Anonymous said...

Hello. Congratulations on your blog. I know that I can make paper glue sandwich?. A greeting from Santa Cruz Bolivia
atte
osvaldo Diaz
http://pasionorigami.wordpress.com

PD:I also fold the kawasaki rose :)

Post a Comment