Monday, June 21, 2010

Slovenia: Lake Bled, some rafting

I was Slovenia at the weekend, just after we collected the marmots in Budapest… :)

We took a short look on Lake Bled; it got so beautiful clean water. The church in the island doesn’t separate too much from the surrounding landscape in this pictures which were taken from the shore, but I think still a great view! :)

Went to search our leaders quickly, because we didn’t come to look, we come for rafting! :) After a small smarting up, the “diver” clothes showed up, and we started to pick them up. Now being after… I’m not sure I can decide which was the harder… to take it on, or take off… :)
From this point it was raining till next day evening. :)
Than we get back to our car and drove to the river, where everyone signed his/her death warrant. :)


The helmets went to the heads, stuff to the car, than we got the instructions, because it was the first time for everyone! :)
We started with three boats (two person) and with a bigger boat. (I was in the big one) From this point I didn’t have the camera with me.


“Everyone pedal forward!” as we hear, and we begun our dangerous journey. :) The big boat was the first, the other three were coming after it. I was really pleased to know, one of our leaders was the captain on the boat, he always told us what to do. This is really good to know when you feel like you have no control of what’s going to happen with the boat, it’s just flowing with the water… after some left: paddle beck…. right: paddle forward… everyone paddle forward… paddle… duck into the boat…and you not popped up in a rock upside down on your head, it gives you some confidence… :D

Of course in the two person boat everyone was left to his/her own experience, so some of them happened to know their boats from the bottom too. :) People were popping in and out from water between rocks.
There was a “small” huge rock with a cross on it’s top, and the first thing popped up in my mind was… hm… it’s like crosses near roads where car accident happened… so I was just like “thinking in quiet” is this cross there because it’s dangerous? :D some of us got frozen faces some was laughing with me… :D

Centimeters above the water a bunch of swallows were flying around us where the water was calm a bit, from time to time a gray heron started his journey with slow flapping, like he would be our guidance in our trip. I haven’t see to fly a big bird like this yet… I was always waiting to hear a big rusty sound like a flying pterodactyl or something like that… :)

The venturesomes has an opportunity to jump from a 10meters high cliff into the river… :)

At the evening we decide to sleep in an apartment instead of tent, because of the rain it was a good idea. :)


Next day because of the rain some planned sightseeing was delayed for an other occasion… so instead of that, breakfast in bed was the program. :) The rafting is changed a bit too, because of the rain, the river was carrying along really fast. (the leaders told us later, that the other group before us turned over with 2 big boats where we were planned to go) so we choose a different place, a lighter one. :) I brought my camera with me this time, although it become a bit wet because of the rain. :) (of course I could make pictures in calm areas, not in the big waves. :))A hétvégén Szlovéniában jártam, rögtön miután begyűjtöttük a mormotákat Budapesten… :)

Rövid pillantást vetettünk a bledi tóra, nagyon szép tiszta vize van, a kis szigeten található templom nem annyira különül el így a partról készült fotón, de a látvány sztem így is állat. :)

Hamar el is indultunk megkeresni a vezetőket, mivel nem nézelődni jöttünk, hanem raftingozni! :) Egy rövid okítás után előkerültek a „búvár” ruhák, nekiálltunk beöltözni, így utólag nehezen tudnám eldönteni, hogy felhúzni, vagy lecibálni volt –e nehezebb őket… :) Innentől fogva kb. másnap estig esett az eső. :)
Ezután visszaültünk a mikrobuszba és elautókáztunk a folyóhoz, ahol mindenki saját kezűleg aláírta a halálos ítéletét. :)


A sisakok a fejekre a cuccok a kocsiba kerültek, majd megkaptuk az okítást, hiszen az egész csapat avatatlan volt. :)
Három kétszemélyes és egy nagyobb hajóval indultunk. (én a nagyobbikban voltam) Innentől már nem volt nálam a fényképező sajna.


Mindenki előre evezzen vezényszóval elindultunk, a nagy hajó ment elöl, a többi utána. Engem nagyon megnyugtatott, hogy az egyik vezető kormányzott, illetve, hogy mindig mondta mit csináljunk. :) Ez főleg olyankor jó érzés, amikor az ember úgy érzi, hogy szinte nincs semmi ráhatása arra mi fog történni, csak tehetetlenül viszi a víz… aztán amikor a bal hátra, jobb előre… mindenki előre, evezzél… bukj le a csónakba… után nem egy nagy sziklán állsz fejre akkor az már ad némi magabiztosságot… :D

Persze a kettes hajókba inkább magukra voltak utalva a versenyzők, így voltak páran akik alulról is megismerkedtek a csónakkal… :), emberek el - el majd ki tűntek a sziklák között, volt aki kicsit ütődött lett, volt aki már előtte is az volt… :)
Volt egy „kisebb”, pár méteres szikla is kereszttel a tetején, nekem egyből az jutott az eszembe, hogy ez biztos valami olyasmi lehet, mint az út mellett a karambolos koszorúk, így elgondolkodva hangosan megkérdeztem, hogy „ez a kereszt azért van, mert itt veszélyes?” Itt volt aki elhűlt, volt aki csatlakozott hozzám a röhögésben… :)

A víz felett szinte centikre több tucat fecske repdeset el mellettünk a kicsit nyugodtabb vizeken, s időről időre egy szürke gém is lomhán útra kélt, mintha kísérőnk lenne s utunk mutatja. Még nem láttam ekkora madarat így repülni, mindig azt vártam, hogy mikor harsan fel a hangja, mint valami repülő őshüllőnek… :)
A vállalkozóbb kedvűeknek lehetősége nyílt egy 10 méter magas sziklafalról a vízbe ugrani… :)

Este úgy döntöttünk, hogy inkább apartmanban alszunk, mint sátorban, ezt nem bántunk meg. :)


Másnap a délelőtti 1-2 órás nézelődés az eső miatt elmaradt, helyette inkább ágyban reggelizés volt a program. :) A rafting is változott kicsit, mert az eső miatt a tervezett folyónak kicsit erős lett a sodrása… (mint utóbb mesélték a vezetők a délelőtti csoport ott két nagy hajóval is beborult… :)) Szóval mi már egy lightosabb terepen indultunk, így bátorkodtam a fényképezőt is magammal vinni. :) A végére kicsit már vizes lett az eső miatt, de azért sikerült pár képet csinálni. :) (nyilván nem ott ahol épp egy zúgóba mentünk bele, olyankor el volt csomagolva. :))0 comments:

Post a Comment